Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica


Spiritualitatea familiei Rugăciunile familiei

Rugăciunea unei mame pentru fiul / fiica îndepărtat(ă) de Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Monica

Sfântă Monică, întărită de cuvintele Sfântului Ambroziu: „Nu e posibil ca fiul atâtor lacrimi să piară!", te-ai rugat cu inima plină de durere timp de 16 ani pentru fiul tău, Augustin. Dumnezeu ţi-a răsplătit statornicia în rugăciune, dându-ţi bucuria de a muri în braţele Fiului tău, carespunea: „Tu, Doamne, îndemni sufletul să-şi afle desfătare în lauda ta; şi neliniştită este inima noastră până ce nu se va odihni în tine".
Priveşte la zbuciumul meu sufletesc şi la lacrimile pe care le vărs pentru fiul meu (fiica mea) îndepărtat(ă) de Dumnezeu. Atras(ă) de vicii şi de prietenii răi, el (ea) rătăceşte pe căi greşite şi nu găsesc nici o cale, nici un cuvânt spre a-l (o) întoarce!
Roagă-le pe bunul Dumnezeu să-mi trimită mângâierea şi bucuria de a-l (o) vedea în casa părintească, plin (ă) de o căinţă sinceră, pentru ca, reuniţi încă de pe pământ în sfânta Biserică, să-l laud împreună cu el (ea) pe Dumnezeu în toată veşnicia. Amin.

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English