Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica


Spiritualitatea familiei Rugăciunile familiei

Rugăciunea Fer. Papă Ioan al XXIII-lea către sfântul Iosif, ocrotitorul familiilor

Sfinte Iosife, tată purtător de grijă al lui Isus şi soţ preacurat al Mariei, care ţi-ai trăit viaţa împlinindu-ţi desăvârşit chemarea, susţinând prin munca mâinilor tale Sfânta Familie de la Nazaret, ocroteşte-ne şi pe noi care, plini de încredere, alergăm la tine.
Tu cunoşti dorinţele, necazurile şi speranţele noastre. Venim la tine căci ştim că vom afla în tine un puternic ocrotitor. Şi tu ai cunoscut încercările, oboseala, truda; dar sufletul tău, plin de cea mai adâncă pace, a tresăltat de bucurie avându-l aproape pe Fiul lui Dumnezeu, încredinţat ţie, şi pe Maria, preadulcea lui mamă.
Ajută-ne să înţelegem că în munca noastră nu suntem singuri; să ştim să-l descoperim pe Isus alături de noi, să-l primim prin har şi să-l păstrăm cu fidelitate, aşa cum ai făcut tu.
Dobândeşte-ne harul ca în familia noastră totul să fie sfinţit, în iubire, în răbdare, în dreptate şi în căutarea binelui pentru toţi. Amin.

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English