Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica


Spiritualitatea familiei Rugăciunile familiei

Rugăciune în cazuri imposibile către sfânta Rita din Cascia

O, sfântă Rita, cerul s-a întunecat deasupra mea, rugăciunea nu mai pătrunde până la tronul lui Dumnezeu. ştiu prea bine că păcatele sunt singura cauză a pedepselor care mă lovesc. Curajul de a mă îndrepta către Isus cel răstignit este slăbit, deoarece de atâtea ori am dispreţuit mila sa şi acum îi simt mânia teribilă. Mâna sa apasă greu asupra mea. Văd că nu merit iertare şi, cu inima îndurerată, îmi deplâng starea nenorocită.
Spune tu, o, sfântă Rita, oare trebuie să pierd orice speranţă? Nu! Isus ne-a dat prin tine o protectoare puternică ca să dobândeşti de la el iertarea păcatelor mele grele şi voinţa fermă de a nu-l mai supăra. Cu această hotărâre în inimă şi pe buze, mă îndrept către tine, o, sfântă Rita făcătoare de minuni, şi te rog să obţii de la Isus harul ...... atât de trebuincios în încercarea în care mă aflu, ostenit, dezolat şi părăsit de toţi. Ajunge un singur cuvânt al tău, o, sfântă Rita, şi cerul se va deschide iarăşi pentru mine spre a-mi aduce iertare şi milă. Amin.
3 Tatăl nostru...
3 Bucură-te, Marie...
3 Slavă Tatălui...

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English