Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica


Spiritualitatea familiei Rugăciunile familiei

Rugăciune către sfântul Anton de Padova pentru reuşită la examen

Sfinte Antoane, tu ai cercetat cu mare sârguinţă adevărul şi ai ştiut să uneşti rugăciunea cu ştiinţa. Înţelepciunea ţi-ai dobândit-o în studii îndelungate. Din smerenia ţi-ai ascuns totuşi cunoştinţele până ce Dumnezeu ţi-a călăuzit paşii ca să fii şi altora lumină şi indrumător.
Iată-mă în faţa ta ca să-ţi cer sprijinul luminat în examenul pe care trebuie să-l dau. Luminează-i pe examinatori să ţină seamă de puterile mele, iar pe mine luminează-mă ca să-mi fie la îndemână răspunsul potrivit.
Ajută-mă să trec cu bine această încercare, ce va fi un pas înainte pe drumul vieţii mele şi o slabă răsplată pentru truda părinţilor mei. Adânceşte tu cunoştinţele mele, ca ele să nu se oprească la suprafaţă. Fă-mă să pătrund până la izvorul lucrurilor şi al înţelepciunii, care este Dumnezeu, primul şi supremul adevăr.
Ascultă-mă, sfinte Antoane, şi îndrumă-mă şi mai departe, iar eu îţi făgăduiesc că mă voi strădui ca de acum înainte să fiu mai silitor, nu numai în îndeplinirea datoriilor mele de şcoală, dar şi în slujirea lui Dumnezeu. Amin.

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English