Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica


Spiritualitatea familiei Rugăciunile familiei

Rugăciune către sfântul Anton de Padova de apărare împotriva geloziei

Glorioase sfinte Antoane, Dumnezeu a voit să fii sfântul minunilor şi în vremurile noastre. Toţi cei necăjiţi aleargă la tine. Iată-mă şi pe mine la picioarele tale spre a-ţi deschide inima mea cea atât de zbuciumată. Sfinte Antoane, eu nu mai am linişte. Mă zbucium fără a vedea vreo scăpare din suferinţele mele, pe care le îndur fără vină. Nu mai pot suferi necontenitele învinuiri nemeritate, ce vin tocmai din partea acelei persoane care ar trebui să-mi fie cel mai bun sprijin pe pământ. Gelozia îi tiranizează inima, iar eu sufăr atât de mult de pe urma ei.
Sfinte Antoane, tu care cunoşti nevinovăţia mea în această privinţă şi credinţa mea nestrămutată ce am jurat-o soţului (soţiei), vino în ajutorul meu aşa cum, în viaţa ta pământească, ai ajutat pe cei ce se aflau în acelaşi necaz. Luminează mintea soţului meu (soţiei mele), ca să recunoască dreptatea şi adevărul şi-ţi voi arăta recunoştinţă tot timpul vieţii mele. Amin.

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English