Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica


Spiritualitatea familiei Rugăciunile familiei

Rugăciune către sfânta Gianna Beretta Molla

Dumnezeule, ţie, care eşti Părinte, îţi aducem laudă şi pe tine te binecuvântăm, fiindcă prin sfânta Gianna Beretta Molla, tu ne-ai dat o persoană care a mărturisit evanghelia ca tânără femeie, ca soţie, ca mamă şi ca medic. Îţi mulţumim pentru că prin darul vieţii sale învăţăm să primim şi să cinstim orice fiinţă umană.
Tu, Doamne Isuse, ai fost pentru ea exemplu plin de strălucire; ea te-a putut cunoaşte în frumuseţea naturii. Întrebându-se în privinţa alegerii căii în viaţă, ea te-a căutat pe tine şi calea cea mai potrivită pentru a te sluji. Prin iubirea ei în căsnicie, ea a devenit semn al iubirii tale pentru Biserică şi pentru omenire. Asemenea ţie, Bunul Samaritean, ea s-a îngrijit de fiecare persoană bolnavă, mică şi slabă. După exemplul tău şi din iubire, ea s-a dat cu totul pe sine însăşi, dând o nouă viaţă.
Duhule Sfânt, izvor al oricărei desăvârşiri, dă-ne şi nouă înţelepciune, inteligenţă şi curaj pentru ca, după pilda sfintei Gianna şi prin mijlocirea ei, să ştim să ne punem pe noi înşine în slujba oricărei persoane pe care o întâlnim în viaţa noastră personală, de familie şi profesională şi astfel să sporim în iubire şi sfinţenie. Amin.

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English