Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica

Stiri Interne

De ce sa ne rugam Rozariul?

E luna mai si in Biserica Catolica este obiceiul ca credinciosii sa se roage Rozariul zilnic.

In zilele noastre constatam ca din ce in ce mai putini catolici practicanti se roaga Rozariul. Au mai aparut in ultima vreme si alte devotiuni sau rugaciuni, printre care Coronita Divinei Milostiviri, care au facut ca Rozariul sa fie "marginalizat".

Multi nu pot intelege frumusetea rugaciunii in zilele noastre, fara a mai vorbi de Rozariul in sine, avand in vedere ca inseamna un timp de 20-30 minute alocat rugaciunii zilnice. In plus, meditatia care insoteste fiecare mister este putin inteleasa si in zilele noastre. Multi din cei care practica Rozariul il spun fara sa mediteze si asta a dus la erodarea rugaciunii Rozariului.

De ce azi Rozariul?

Familiile noastre sunt atacate din multe parti azi. Cautam motivatii pentru a ne apara si a creste. Cum putem creste daca nu prin rabdare, consecventa si sacrificii zilnice?

O punere zilnica in fata lui Isus, cu repetitii si meditatie, ne arunca in bratele Mamei noastre, care vrea sa ne sustina, sa ne protejeze si ne cerseste doar sa-i alocam timp. In aparitiile de la Fatima Sfanta Fecioara Maria a insistat ca noi, cei care credem, sa ne rugam pentru noi si lumea intreaga. Si Ea ne ajuta!

Incredintam toate familiile catolice din Romania ocrotirii Maicii Domnului si invitam toate familiile catolice sa-si faca timp in aceasta luna mai pentru a privi catre Isus cu ochii Mariei prin intermediul Rozariului.

PS: un mijloc care poate fi util este brosura editata de asociatia noastra "Rozariul familiilor", cu 20 de meditatii compuse de diferite familii din Bucuresti.

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English