Asociatia Familiilor Catolice Asociatia Familiilor Catolice
"înălţimile nu sunt atât de cutreierate ca pieţele publice. Cu cât urci mai sus, cu atât ai mai puţini tovarăşi de drum."
Monseniorul Ghica

Stiri Interne

Catolici talentati - Promovare Valori

Asociatia Familiilor Catolice "Vladimir Ghika" propune lumii catolice romanesti din Romania si de peste hotare sa cultive Valorile in familii, in societate si in Biserica.

In acest sens deschidem un cadru gen concurs, in care sa adunam propuneri pentru Catolici talentati in a vorbi despre milostivirea lui Dumenzeu prin vorbe sau fapte celor din jurul lor.

Adunam aceste propuneri pana pe 31 ianuarie 2016 la adresa de email: asociatia.vladimirghika@gmail.com, care vor contine datele de identificare ale persoanelor propuse si argumentele aferente propunerii si apoi vom publica clasamentul tuturor persoanelor propuse, cu punctajul aferent (fiecare persoana propusa va primi un punct).

Incepem lista propunerilor cu primele 3 propuneri:

1. Pr. Claudiu Barbut - preot romano-catolic, ultimii 9 ani in Marbella/Spania. Ca paroh a construit o comunitate de credinciosi, cu adoratie perpetua, spovada consistenta (uneori si 4 ore in scaunul de spovada/zi) si exigenta pentru a-L cauta si intalni pe Isus Cristos.

2. Fratele Genaro - de la Misionarii Caritatii. A fost in Bucuresti 5 ani (pana in decembrie 2015) si prin faptele lui (participare la adoratia euharistica des, grija fata de oamenii strazii si de oameni adulti parasiti si singuri, pe drumuri) a molipsit pe cei din jurul lui cu gingasie si sensibilitate la a fi atenti la cei de langa noi care nu au cele trebuincioase, dar pot fi ajutati cu foarte putin.

3. Robert Lazu este un filosof și teolog romano-catolic, cadru universitar, publicist și exeget din România, tata a 7 copii. Un om deosebit care face o educatie in casa exemplara si care merita cel putin cunoscuta si urmata de multe familii din lumea asta (nu doar din Romania). El pune pe primul plan in casa Cuvantul lui Dumnezeu. Citesc zilnic din Sfanta Scriptura (prin rotatie cu voce tare) si apoi comenteaza, cu vorbele si dupa intelesul fiecarui membru al familiei. Cuvantul care zideste este taria familiei lor.

 

Str. Gral. Henri M. Berthelot 19
sector 1, 010164 Bucureşti
Tel: 021 405 6262
Copyright © 2015 Asociatia Familiilor Catolice - Web design and programming
Română English